.CO.NR Free Domain KAMAL KUMAR: TCPIP

Search This Blog

Saturday, July 25, 2009

TCPIP

1.You are a network technician at RJP. RJP has a larger 172.12.0.0 network that you want to divide into subnets. You want each subnet to support 459 hosts. You also want to provide the maximum number of subnets. Which network mask should you use?

A. 255.255.0.0
B. 255.255.128.0
C. 255.255.224.0
D. 255.255.254.0

Answer: D

Explanation:

To obtain 459 hosts the number of host bits will be 9. This can support a maximum of 510 hosts. To keep 9 bits for hosts means the last bit in the 3rd octet will be 0. This gives 255.255.254.0 as the subnet mask.

2.Your new junior RJP trainee, Rutger, has a problem with basic binary math. He must convert the binary number 10011101 into its decimal and hexadecimal equivalent. Which two numbers must Rutger provide? (Select two options)

A. 158
B. 0x9D
C. 156
D. 157
E. 0x19
F. 0x9F

Answer: B, D

Explanation:

10011101 = 157

0x9D is ASCII Hexadecimal = 157

3.You are a network administrator at RJP. You must configure a new subnetwork at the RJP branch office in Berlin. You have been provided with the subnet mask of 255.255.255.224. You want to assign IP addresses to hosts on the subnet. Which of the following IP addresses would you use? (Choose all that apply.)

A. 16.23.118.63
B. 87.45.16.159
C. 92.11.178.93
D. 134.178.18.56
E. 192.168.16.87
F. 217.168.166.192

Answer: C,D,E

Explanation:

C: Valid Host in subnetwork 2 ( 92.11.178.64 to 92.11.178.95)
D: Valid Host in subnetwork 1 (134.178.18.32 to 134.178.18.63)
E: Valid Host in subnetwork 2 (192.168.16.64 to 192.168.16.95)

4.You are a network technician at RJP. You have subnetted the 210.106.14.0 network with a /24 mask. Your supervisor asks you how many usable subnetworks and usable host addresses per subnet this would make provision for.What would your response be?

A. 1 network with 254 hosts
B. 4 networks with 128 hosts
C. 2 networks with 24 hosts
D. 6 networks with 64 hosts
E. 8 networks with 36 hosts

Answer: A

Explanation:

A subnet with 24 bits on would be 255.255.255.0. This subnet has only 1 network and 254 hosts.

5.You are a network technician at RJP. You use a Cisco router to divide the RJP network into two separate segments, RJP1 and RJP2. The RJP CEO is concerned about the cost, and wants to know what the purpose of your action is. What should you tell him?

A. It decreases the number of broadcast domains.
B. It makes broadcasting domains more efficient between segments.
C. It increases the number of collisions.
D. It prevents segment 1’s broadcasts from getting to segment 2.
E. It connects segment 1’s broadcasts to segment 2.

Answer: D

Explanation
A router does not forward broadcast traffic. It therefore breaks up a . network portion, leaving 8 for hosts. The 2n - 2 formula (28 - 2 in this case) gives us 254 networks and 254 hosts per network.

6.You are a network technician at RJP, Inc. Your trainee wants to know which of the following is the range of binary values for the first octet in Class B addresses. What would your response be?

A. 10000000-11101111
B. 11000000-11101111
C. 10000000-10111111
D. 10000000-11111111
E. 11000000-10111111

Answer: C

Explanation

Class B addresses are in the range 128.0.0.0 through 191.255.255.255. In binary, the first octet (128 through 191) equates to 10000000-10111111

7.Which of the following is the binary equivalent of the decimal number 231?

A. 11011011
B. 11110011
C. 11100111
D. 11111001
E. 11010011

Answer: C

Explanation

Decimal number 231 equates to 11100111 in binary (128+64+32+0+0+4+2+1)

8.Which of the following addresses is representative of a unicast address?

A. 172.31.128.255./18
B. 255.255.255.255
C. 192.168.24.59/30
D. FFFF.FFFF.FFFF
E. 224.1.5.2

Answer: A

9.When dealing with point-to-point networks, which address are OSPF hello packets addressed to?

A. 127.0.0.1
B. 192.168.0.5
C. 223.0.0.1
D. 172.16.0.1
E. 224.0.0.5
F. 254.255.255.255.255

Answer: E

10.Consider the address 192.168.15.19/28, which of the following addresses are valid host addresses on this subnet? (Select two options.)

A. 192.168.15.17
B. 192.168.15.0
C. 192.168.15.29
D. 192.168.15.16
E. 192.168.15.31

Answer: A, C

11.Study the Exhibit below carefully:


A. 01100100.00001010.11101011.00100111


B. 10101100.00010010.10011110.00001111


C. 11000000.10100111.10110010.01000101


Which of the following statements regarding the IP addresses as illustrated in the exhibit above, are true? (Select three options.)

A. Address C is a public Class C address.
B. Address C is an exclusive Class C address.
C. Address B is a public Class B address.
D. Address A is a public Class A address.
E. Address B is a private Class B address.
F. Address A is an exclusive Class A address.

Answer: A, C, D

12.Your company has been assigned the following IP address for its network: 199.141.27.0 Of subnet mask of 255.255.255.240 was selected to make provision for the LAN design. Which of the following addresses can be assigned to hosts on the resulting subnets? (Select three options.)

A. 199.141.27.126
B. 199.141.27.175
C. 199.141.27.33
D. 199.141.27.119
E. 199.141.27.208
F. 199.141.27.112

Answer: A, C, D

13.You work as a network administrator for RJP.com. You must design an IP addressing scheme to support the company’s network that will provide for a minimum of 300 sub-networks and a maximum of 50 host addresses per subnet. Which of the following subnet masks will enable you to support an appropriate addressing scheme given the fact that you work with only one Class B address. (Select two options.)

A. 255.255.255.0
B. 255.255.255.192
C. 255.255.248.0
D. 255.255.252.0
E. 255.255.255.128
F. 255.255.255.224

Answer: B, E

14.Which of the following network masks would you use to reduce any wastage of IP addresses in point-topoint WAN links on a network that supports VLSM?

A. /38
B. /30
C. /27
D. /23
E. /18

Answer: B

15.You are a trainee technician at RJP. Your instructor wants you to convert the first octet in Class B address range to binary.

What would your reply be?

A. 00000111-10001111
B. 00000011-10011111
C. 10000000-10111111
D. 11000000-11011111
E. 11100000-11101111

Answer: C

16.You are the network administrator at RJP. Your newly appointed RJP trainee wants to know which protocol uses both tcp and udp ports. What will your reply be?

A. FTP
B. TFTP
C. SMTP
D. Telnet
E. DNS

Answer: E

17.You are the network administrator at RJP. Your need to design an IP addressing scheme to support a nationwide network. RJP needs a minimum of 300 sub-networks, each of which must support a maximum of 50 host addresses. RJP has been assigned a Class B address by its ISP. Which of the following subnet masks will support the appropriate addressing scheme? (Choose two.)

A. 255.255.255.0
B. 255.255.255.128
C. 255.255.252.0
D. 255.255.255.224
E. 255.255.255.192
F. 255.255.248.0

Answer: B, E

18.You are the newly appointed RJP trainee. Your supervisor tells you that the IP address for your workstation is 172.16.209.10/22. He wants to know what the subnetwork number of your workstation is.

What will your reply be?

A. 172.16.42.0
B. 172.16.107.0
C. 172.16.208.0
D. 172.16.252.0
E. 172.16.254.0

Answer: C

19.RJP has been assigned the CIDR block of 115.64.4.0/22 for its public network. Which of the following IP addresses can RJP use on its public network?

A. 115.64.8.32
B. 115.64.7.64
C. 115.64.6.255
D. 115.64.3.255
E. 115.64.5.128
F. 115.64.12.128

Answer: B, C, E

20.which network mask should you place on a Class C network to accommodate a user requirement of ten subnetworks?

A. 255.255.255.192
B. 255.255.255.224
C. 255.255.255.240
D. 255.255.255.248

Answer: C

21.Which of the following bit patterns is for a Class B address?

A. 0xxxxxxx
B. 10xxxxxx
C. 110xxxxx
D. 1110xxxx
E. 11110xxx

Answer: B

No comments:

Post a Comment