1. Put the following in the correct order, from high to low: session (a), presentation (b),physical (c), data link (d), network (e), application (f), transport (g).
A. c, d, e, g, a, b, f
B. f, a, b, g, d, e, c
C. f, b, g, a, e, d, c
D. f, b, a, g, e, d, c
Answer: D
2. Which of the following standards or protocols are used by the session layer?
A. JPEG
B. NFS
C. TCP
D. Ethernet
Answer: B
3. The _________ layer provides for hardware addressing.
A. Transport
B. Network
C. Data link
D. Physical
Answer: C
4. MAC addresses are _________ bits in length and are represented in a ___________ format.
A. 16, Binary
b. 32, divided into 4 octet binary
c. 48, Hexadecimal
d. 24, binary
Answer: c
5. CSMA/CD stands for ________.
A. Collision Sense Multiple Access/Carrier Detection
B. Carrier Sense Multiple Access/Collision Detection
C. Collision Sense Media Access/Carrier Detection
D. Carrier Sense Media Access/Collision Detection
Answer: B
6. Ethernet ________ uses a type field.
A. II
B. 802.3
C. 802.2
Answer: A
7. Which component of the data link layer for IEEE specifies network protocols?
A. LLC
B. MAC
C. 802.5
D. 802.3
Answer: A
8. The network layer solves all of the following problems except ___________.
A. Broadcast problems
B. Conversion between media types
C. Hierarchy through the use of physical addresses
D. Collision problems
Answer: C
9. If a router has a packet it needs to route, and it can’t find the destination network number in the routing table, the router ________ the packet.
A. Drops
B. Floods
Answer: A
10. ________ are used to provide a reliable connection.
A. Ready/not ready signals
B. Sequence numbers and acknowledgments
C. Windows
D. Ready/not ready signals and windowing
Answer: B
11. Connection multiplexing is done through the use of a ________ number.
A. Socket
B. Hardware
C. Network
D. Session
Answer: A
12. Reliable connections go through a three-way handshake. Place the following in the correct
order: ACK (1), SYN, (2), SYN/ACK (3).
A. 2, 1, 3
B. 3, 2, 1
C. 2, 3, 1
D. 1, 2, 3
Answer: C
13. The network layer transmits _________ PDUs.
A. Datagram
B. Segment
C. Bits
D. Frame
Answer: A
14. The ________ layer uses high-speed switches to provide high-speed connections.
A. Core
B. Access
C. Distribution
Answer: A
15. The ________ layer contains broadcasts.
A. Core
B. Access
C. Distribution
Answer: C
16. Which of the following best defines standards?
a. A set of rules or procedures that are either widely used or officially specified
b. A connection of computers, printers, and other devices for purposes of communication
c. A set of rules that govern how computer workstations exchange information
d. A device connected to a computer to provide auxiliary functions
Answer: a
17. What is the OSI model?
a. A conceptual framework that specifies how information travels through networks
b. A model that describes how data makes its way from one application program to another through a network
c. A conceptual framework that specifies which network functions occur at each layer
d. All of the above
Answer: d
18. As described by the OSI model, how does data move across a network?
a. Directly from each layer at one computer to the corresponding layers at another computer
b. Through wires connecting each layer from computer to computer
c. Down through the layers at one computer and up through the layers at another
d. Through layers in wires between computers
Answer: c
19. Which best defines the function of the lower layers (called the media layers) of the OSI model?
a. Provide for the accurate delivery of data between computers
b. Convert data into the 1s and 0s that a computer understands
c. Receive data from peripheral devices
d. Control the physical delivery of messages over the network
Answer: d
20. Which of the following describes the host layers of the OSI model?
a. Control the physical delivery of messages over the network
b. Make up the lower layers in the OSI model
c. Contain data that is more like 1s and 0s than like human language
d. Provide for accurate delivery of data between computers
Answer: d
21. Which of the following best describes the purpose of the physical layer?
a. Defines the electrical, mechanical, procedural, and functional specifications for activating, maintaining, and deactivating the link between end systems
b. Provides reliable transit of data across a physical link
c. Provides connectivity and path selection between two end systems
d. Establishes, manages, and terminates sessions between applications and manages data exchange between presentation layer entities
Answer: a
22. Which layer of the OSI model is concerned with physical addressing,network topology, line discipline, error notification, ordered delivery of frames, and flow control?
a. Physical layer
b. Data link layer
c. Transport layer
d. Network layer
Answer: b
23. Which layer of the OSI model provides connectivity and path selection between two end systems where routing occurs?
a. Physical layer
b. Data link layer
c. Network layer
d. Transport layer
Answer: c
24. Which layer of the OSI model is responsible for reliable network communication between end nodes and provides mechanisms for the establishment, maintenance, and termination of virtual circuits, transport fault detection and recovery, and information flow control?
a. Physical layer
b. Data link layer
c. Network layer
d. Transport layer
Answer:d
25. Which layer of the OSI model establishes, manages, and terminates sessions between applications and manages data exchange between presentation layer entities?
a. Transport layer
b. Session layer
c. Presentation layer
d. Application layer
Answer: b
26. Which layer of the OSI model ensures that information sent by the application layer of one system will be readable by the application layer of another system, is concerned with the data structures used by programs, and negotiates data transfer syntax for the application layer?
a. Transport layer
b. Session layer
c. Presentation layer
d. Application layer
Answer: c
27. Which layer of the OSI model identifies and establishes the availability of intended communication partners, synchronizes cooperating applications, and establishes agreement on procedures for error recovery and control of data integrity?
a. Transport layer
b. Session layer
c. Presentation layer
d. Application layer
Answer: d
28. Which of the following best defines encapsulation?
a. Segmenting data so that it flows uninterrupted through the network
b. Compressing data so that it moves faster
c. Moving data in groups so that it stays together
d. Wrapping of data in a particular protocol header
Answer: d
29. What analogy might be used to describe encapsulation?
a. Encapsulation is like a blueprint for building a car.
b. Encapsulation is like sending a package through the mail.
c. Encapsulation is like building a fence around your backyard.
d. Encapsulation is like driving a car to the store to buy groceries.
Answer: b
30. What is a data packet?
a. Logically grouped units of information
b. Transmission devices
c. Auxiliary function provided by peripherals
d. Virtual circuits
Answer: a
Search This Blog
Saturday, July 25, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)

No comments:
Post a Comment