.CO.NR Free Domain KAMAL KUMAR: IP ADDRESSING

Search This Blog

Saturday, July 25, 2009

IP ADDRESSING

1. Which address represents a unicast address?

A. 224.1.5.2
B. FFFF. FFFF. FFFF.
C. 192.168.24.59/30
D. 255.255.255.255
E. 172.31.128.255/18

Answer: E

2. If a host on a network has the address 172.16.45.14/30, what is the address of the subnetwork to which
this host belongs?

A. 172.16.45.0
B. 172.16.45.4
C. 172.16.45.8
D. 172.16.45.12
E. 172.16.45.18

Answer: D

3. You have the binary number 10011101. Convert it to its decimal and hexadecimal equivalents. (Select
two answer choices)

A. 158
B. 0x9D
C. 156
D. 157
E. 0x19
F. 0x9F

Answer: B, D

4. The subnet mask on the serial interface of a router is expressed in binary as 11111000 for the last octet.
How do you express the binary number 11111000 in decimal?
A. 210
B. 224
C. 240
D. 248
E. 252

Answer: D

5. Which one of the binary number ranges shown below corresponds to the value of the first octet in Class B
address range?

A. 10000000-11101111
B. 11000000-11101111
C. 10000000-10111111
D. 10000000-11111111
E. 11000000-10111111

Answer: C

6. How would the number 231 be expressed as a binary number?

A. 11011011
B. 11110011
C. 11100111
D. 11111001
E. 11010011

Answer: C

7. How would the number 172 be expressed in binary form?

A. 10010010
B. 10011001
C. 10101100
D. 10101110

Answer: C

8. The MAC address for your PC NIC is: C9-3F-32-B4-DC-19. What is the address of the OUI portion of
this NIC card, expressed as a binary number?

A. 11001100-00111111-00011000
B. 11000110-11000000-00011111
C. 11001110-00011111-01100000
D. 11001001-00111111-00110010
E. 11001100-01111000-00011000
F. 11111000-01100111-00011001

Answer: D

9. How do you express the binary number 10110011 in decimal form?

A. 91
B. 155
C. 179
D. 180
E. 201
F. 227

Answer: C

10. Which two of the addresses below are available for host addresses on the subnet 192.168.15.19/28? (Select
two answer choices)

A. 192.168.15.17
B. 192.168.15.14
C. 192.168.15.29
D. 192.168.15.16
E. 192.168.15.31
F. None of the above

Answer: A, C

11. You have a Class C network, and you need ten subnets. You wish to have as many addresses available for
hosts as possible. Which one of the following subnet masks should you use?

A. 255.255.255.192
B. 255.255.255.224
C. 255.255.255.240
D. 255.255.255.248
E. None of the above

Answer: C

12. How many subnetworks and hosts are available per subnet if you apply a /28 mask to the 210.10.2.0 class
C network?

A. 30 networks and 6 hosts.
B. 6 networks and 30 hosts.
C. 8 networks and 32 hosts.
D. 32 networks and 18 hosts.
E. 14 networks and 14 hosts.
F. None of the above

Answer: E

13. The TestKing network was assigned the Class C network 199.166.131.0 from the ISP. If the
administrator at TestKing were to subnet this class C network using the 255.255.255.224 subnet mask,
how may hosts will they be able to support on each subnet?

A. 14
B. 16
C. 30
D. 32
E. 62
F. 64

Answer: C

14. What is the subnet for the host IP address 172.16.210.0/22?

A. 172.16.42.0
B. 172.16.107.0
C. 172.16.208.0
D. 172.16.252.0
E. 172.16.254.0
F. None of the above

Answer: C

15. What is the subnet for the host IP address 201.100.5.68/28?

A. 201.100.5.0
B. 201.100.5.32
C. 201.100.5.64
D. 201.100.5.65
E. 201.100.5.31
F. 201.100.5.1

Answer: C

16. 3 addresses are shown in binary form below:

A. 01100100.00001010.11101011.00100111
B. 10101100.00010010.10011110.00001111
C. 11000000.10100111.10110010.01000101
Regarding these three binary addresses,which statement below are correct.(choose any three).

A. Address C is a public Class C address.
B. Address C is a private Class C address.
C. Address B is a public Class B address.
D. Address A is a public Class A address.
E. Address B is a private Class B address.
F. Address A is a private Class A address.

Answer: 1,4, 5

17. What is the IP address range for the first octet in a class B address, in binary form?

A. 00000111-10001111
B. 00000011-10011111
C. 10000000-10111111
D. 11000000-11011111
E. 11100000-11101111
F. None of the above

Answer: C

18. Which one of the binary bit patterns below denotes a Class B address?

A. 0xxxxxxx
B. 10xxxxxx
C. 110xxxxx
D. 1110xxxx
E.11110xxx

Answer: B

19. Your network uses the172.12.0.0 class B address. You need to support 459 hosts per subnet, while
accommodating the maximum number of subnets. Which mask would you use?

A. 255.255.0.0.
B. 255.255.128.0.
C. 255.255.224.0.
D. 255.255.254.0.

Answer:D

20. Using a subnet mask of 255.255.255.224, which of the IP addresses below can you assign to the hosts on
this subnet? (Select all that apply)

A. 16.23.118.63
B. 87.45.16.159
C. 92.11.178.93
D. 134.178.18.56
E. 192.168.16.87
F. 217.168.166.192

Answer: C, D, E

21. Your ISP has assigned you the following IP address and subnet mask:

IP address: 199.141.27.0
Subnet mask: 255.255.255.240
Which of the following addresses can be allocated to hosts on the resulting subnet? (Select all that apply)

A. 199.141.27.2
B. 199.141.27.175
C. 199.141.27.13
D. 199.141.27.11
E. 199.141.27.208
F. 199.141.27.112

Answer: A, C, D

22. The IP network 210.106.14.0 is subnetted using a /24 mask. How many usable networks and host
addresses can be obtained from this?

A. 1 network with 254 hosts
B. 4 networks with 128 hosts
C. 2 networks with 24 hosts
D. 6 networks with 64 hosts
E. 8 networks with 36 hosts

Answer: A

23. Given that you have a class B IP address network range, which of the subnet masks below will allow for
100 subnets with 500 usable host addresses per subnet?

A. 255.255.0.0
B. 255.255.224.0
C. 255.255.254.0
D. 255.255.255.0
E. 255.255.255.224

Answer: C

24. You have a class C network, and you need to design it for 5 usable subnets with each subnet handling a
minimum of 18 hosts each. Which of the following network masks should you use?

A. 225.225.224.0.
B. 225.225.240.0.
C. 225.225.255.0.
D. 255.255.255.224
E. 225.225.255.240

Answer: D

25. The 213.115.77.0 network was subnetted using a /28 subnet mask. How many usable subnets and host
addresses per subnet were created as a result of this?

A. 2 networks with 62 hosts
B. 6 networks with 30 hosts
C. 16 networks and 16 hosts
D. 62 networks and 2 hosts
E. 14 networks and 14 hosts
F. None of the above

Answer: E

26. The 201.145.32.0 network is subnetted using a /26 mask. How many networks and IP hosts per network
exists using this subnet mask?

A. 4 networks with 64 hosts
B. 64 networks and 4 hosts
C. 2 networks and 62 hosts
D. 62 networks and 2 hosts
E. 6 network and 30 hosts

Answer: C

27. You have a class B network with a 255.255.255.0 mask. Which of the statements below are true of this
network? (Select all valid answers)

A. There are 254 usable subnets.
B. There are 256 usable hosts per subnet.
C. There are 50 usable subnets.
D. There are 254 usable hosts per subnet.
E. There are 24 usable hosts per subnet.
F. There is one usable network.

Answer: A, D

28. How many usable IP addresses can you get from a conventional Class C address?

A. 128
B. 192
C. 254
D. 256
E. 510

Answer: C

29. Your ISP assigned you a full class B address space. From this, you need at least 300 sub-networks that
can support at least 50 hosts each. Which of the subnet masks below are capable of satisfying your needs?
(Select two).

A. 255.255.255.0
B. 255.255.255.128
C. 255.255.252.0
D. 255.255.255.224
E. 255.255.255.192
F. 255.255.248.0

Answer: B, E

30. Your work PC has the IP address 172.16.209.10 /22. What is the subnet of this address?

A. 172.16.42.0
B. 172.16.107.0
C. 172.16.208.0
D. 172.16.252.0
E. 172.16.254.0

Answer: C

31. You've been assigned the CIDR (classless inter domain routing) block of 115.64.4.0/22 from your ISP.
Which of the IP addresses below can you use for a host? (Select all valid answers)

A. 115.64.8.32
B. 115.64.7.64
C. 115.64.6.255
D. 115.64.3.255
E. 115.64.5.128
F. 115.64.12.128

Answer: B, C, E

32. You have a single Class C IP address and a point-to-point serial link that you want to implement VLSM
on. Which subnet mask is the most efficient?

A. 255.255.255.0
B. 255.255.255.240
C. 255.255.255.248
D. 255.255.255.252
E. 255.255.255.254

Answer: D

33. You have a network that supports VLSM and you need to reduce IP address waste in your point to point
WAN links. Which of the masks below would you use?

A. /38
B. /30
C. /27
D. /23
E. /18
F. /32

Answer:B

34. How would you express the binary number: 10101010 in its decimal and hexadecimal forms?

A. Decimal=160, hexadecimal=00
B. Decimal=170, hexadecimal=AA
C. Decimal=180, hexadecimal=BB
D. Decimal=190, hexadecimal=CC

Answer: B

35. Which of the following IP hosts would be valid for PC users, assuming that a /27 network mask was used
for all of the networks? (Choose all that apply.)

A. 15.234.118.63
B. 83.121.178.93
C. 134.178.18.56
D. 192.168.19.37
E. 201.45.116.159
F. 217.63.12.192

Answer: B, C, D

36. You are the network administrator at TestKing. TestKing has been provided with the network address
165.100.27.0/24. The TestKing CEO wants to know how many subnetworks this address provides, and
how many hosts can be supported on each subnet.
What would your reply be? (Choose all that apply)

A. One network with 254 hosts.
B. 254 networks with 254 hosts per network.
C. 65,534 networks with 255 hosts per network.
D. 30 networks with 64 hosts per network.
E. 254 networks with 65,534 per network.

Answer: A

37. You are the network administrator at TestKing. TestKing has been assigned the class C IP address
189.66.1.0 by its Internet Service Provider. If you divide the network range by using the 255.255.255.224
subnet mask, how many hosts can be supported on each network?

A. 14
B. 16
C. 30
D. 32
E. 62
F. 64

Answer:C

38. Which of the following are true regarding a network using a subnet mask of 255.255.248.0? (Choose
three)

A. It corresponds to a Class A address with 13 bits borrowed.
B. It corresponds to a Class B address with 4 bits borrowed.
C. The network address of the last subnet will have 248 in the 3rd octet.
D. The first 21 bits make the host portion of the address.
E. This subnet mask allows for 16 total subnets to be created.
F. The subnetwork numbers will be in multiples of 8.

Answer: A, C, F

39. Which of the following IP addresses is a private IP address? Select all that apply.

A. 12.0.0.1
B. 168.172.19.39
C. 172.20.14.36
D. 172.33.194.30
E. 192.168.42.34

Answer: C, E

40. What is the subnetwork address for a host with the IP address 201.100.5.68/28?

A. 201.100.5.0
B. 201.100.5.32
C. 201.100.5.64
D. 201.100.5.65
E. 201.100.5.31
F. 201.100.5.1

Answer: C

41. Which of the following IP addresses fall into the CIDR block of 115.54.4.0/22? Select three

A. 115.54.8.32
B. 115.54.7.64
C. 115.54.6.255
D. 115.54.3.32
E. 115.54.5.128
F. 115.54.12.128

Answer: B, C, E

42. If an Ethernet port on router was assigned an IP address of 172.16.112.1/20, what is the maximum
number of hosts allowed on this subnet?

A. 1024
B. 2046
C. 4094
D. 4096
E. 8190

Answer: C

43. You work as network consultant. Your customer, TestKing Inc, has a class C network license. TestKing
wants you to subnet the network to provide a separate subnet for each of its 5 departments. Each subnet
must support at least 24 hosts.
Which network mask should you use?

A. 255.255.255.192
B. 255.255.255.224
C. 255.255.255.240
D. 255.255.255.248
E. 255.255.255.252
F. 255.255.255.254

Answer: B

44. Your TestKing trainee Bob asks you what 11111001 binary is in decimal. What should you tell him?

A. 6
B. 193
C. 225
D. 241
E. 249

Answer: E

45. What is the maximum number of IP addresses that can be assigned to hosts on a local subnet that use the
255.255.255.224 subnet mask?

A. 14
B. 15
C. 16
D. 30
E. 31
F. 32

Answer: D

46. Which of the following IP addresses for the network 27.35.16.32/28 can be assigned to hosts? Choose
three

A. 27.35.16.32
B. 27.35.16.33
C. 27.35.16.48
D. 27.35.16.47
E. 27.35.16.45
F. 27.35.16.44

Answer: B, E, F

47. In network that support VLSM, which network mask should be used for point-to-point WAN links in
orderto reduce waste of IP addresses?

A. /24
B. /30
C. /27
D. /26
E. /32

Answer: B

48. The network 172.25.0.0 has been divided into eight equal subnets. Which of the following IP addresses
can be assigned to hosts in the third subnet if the ip subnet-zero command is configured on the router?
(Choose three)

A. 172.25.78.243
B. 172.25.98.16
C. 172.25.72.0
D. 172.25.94.255
E. 172.25.96.17
F. 172.25.100.16

Answer: A, C, D

No comments:

Post a Comment