1. Which address represents a unicast address?
A. 224.1.5.2
B. FFFF. FFFF. FFFF.
C. 192.168.24.59/30
D. 255.255.255.255
E. 172.31.128.255/18
Answer: E
2. If a host on a network has the address 172.16.45.14/30, what is the address of the subnetwork to which
this host belongs?
A. 172.16.45.0
B. 172.16.45.4
C. 172.16.45.8
D. 172.16.45.12
E. 172.16.45.18
3. You have the binary number 10011101. Convert it to its decimal and hexadecimal equivalents. (Select
two answer choices)
A. 158
B. 0x9D
C. 156
D. 157
E. 0x19
F. 0x9F
Answer: B, D
4. Which one of the binary number ranges shown below corresponds to the value of the first octet in Class B
address range?
A. 10000000-11101111
B. 11000000-11101111
C. 10000000-10111111
D. 10000000-11111111
E. 11000000-10111111
Answer: C
5. The MAC address for your PC NIC is: C9-3F-32-B4-DC-19. What is the address of the OUI portion of
this NIC card, expressed as a binary number?
A. 11001100-00111111-00011000
B. 11000110-11000000-00011111
C. 11001110-00011111-01100000
D. 11001001-00111111-00110010
E. 11001100-01111000-00011000
F. 11111000-01100111-00011001
Answer: D
6. How do you express the binary number 10110011 in decimal form?
A. 91
B. 155
C. 179
D. 180
E. 201
F. 227
Answer: C
7. Which two of the addresses below are available for host addresses on the subnet 192.168.15.19/28? (Select
two answer choices)
A. 192.168.15.17
B. 192.168.15.14
C. 192.168.15.29
D. 192.168.15.16
E. 192.168.15.31
F. None of the above
Answer: A, C
8. The TestKing network was assigned the Class C network 199.166.131.0 from the ISP. If the
administrator at TestKing were to subnet this class C network using the 255.255.255.224 subnet mask,
how may hosts will they be able to support on each subnet?
A. 14
B. 16
C. 30
D. 32
E. 62
F. 64
Answer: C
9. What is the subnet for the host IP address 172.16.210.0/22?
A. 172.16.42.0
B. 172.16.107.0
C. 172.16.208.0
D. 172.16.252.0
E. 172.16.254.0
F. None of the above
Answer: C
10. What is the subnet for the host IP address 201.100.5.68/28?
A. 201.100.5.0
B. 201.100.5.32
C. 201.100.5.64
D. 201.100.5.65
E. 201.100.5.31
F. 201.100.5.1
Answer: C
11. 3 addresses are shown in binary form below:
A. 01100100.00001010.11101011.00100111
B. 10101100.00010010.10011110.00001111
C. 11000000.10100111.10110010.01000101
Regarding these three binary addresses,which statement below are correct.(choose any three).
A. Address C is a public Class C address.
B. Address C is a private Class C address.
C. Address B is a public Class B address.
D. Address A is a public Class A address.
E. Address B is a private Class B address.
F. Address A is a private Class A address.
Answer: A, D, E
12. Your network uses the172.12.0.0 class B address. You need to support 459 hosts per subnet, while
accommodating the maximum number of subnets. Which mask would you use?
A. 255.255.0.0.
B. 255.255.128.0.
C. 255.255.224.0.
D. 255.255.254.0.
Answer:D
13. Using a subnet mask of 255.255.255.224, which of the IP addresses below can you assign to the hosts on
this subnet? (Select all that apply)
A. 16.23.118.63
B. 87.45.16.159
C. 92.11.178.93
D. 134.178.18.56
E. 192.168.16.87
F. 217.168.166.192
Answer: C, D, E
14. The IP network 210.106.14.0 is subnetted using a /24 mask. How many usable networks and host
addresses can be obtained from this?
A. 1 network with 254 hosts
B. 4 networks with 128 hosts
C. 2 networks with 24 hosts
D. 6 networks with 64 hosts
E. 8 networks with 36 hosts
Answer: A
15. Given that you have a class B IP address network range, which of the subnet masks below will allow for
100 subnets with 500 usable host addresses per subnet?
A. 255.255.0.0
B. 255.255.224.0
C. 255.255.254.0
D. 255.255.255.0
E. 255.255.255.224
Answer: C
16. The 201.145.32.0 network is subnetted using a /26 mask. How many networks and IP hosts per network
exists using this subnet mask?
A. 4 networks with 64 hosts
B. 64 networks and 4 hosts
C. 2 networks and 62 hosts
D. 62 networks and 2 hosts
E. 6 network and 30 hosts
Answer: C
17. You have a class B network with a 255.255.255.0 mask. Which of the statements below are true of this
network? (Select all valid answers)
A. There are 254 usable subnets.
B. There are 256 usable hosts per subnet.
C. There are 50 usable subnets.
D. There are 254 usable hosts per subnet.
E. There are 24 usable hosts per subnet.
F. There is one usable network.
Answer: A, D
18. Your ISP assigned you a full class B address space. From this, you need at least 300 sub-networks that
can support at least 50 hosts each. Which of the subnet masks below are capable of satisfying your needs?
(Select two).
A. 255.255.255.0
B. 255.255.255.128
C. 255.255.252.0
D. 255.255.255.224
E. 255.255.255.192
F. 255.255.248.0
Answer: B, E
19. You've been assigned the CIDR (classless inter domain routing) block of 115.64.4.0/22 from your ISP.
Which of the IP addresses below can you use for a host? (Select all valid answers)
A. 115.64.8.32
B. 115.64.7.64
C. 115.64.6.255
D. 115.64.3.255
E. 115.64.5.128
F. 115.64.12.128
Answer: B, C, E
20. You have a single Class C IP address and a point-to-point serial link that you want to implement VLSM
on. Which subnet mask is the most efficient?
A. 255.255.255.0
B. 255.255.255.240
C. 255.255.255.248
D. 255.255.255.252
E. 255.255.255.254
Answer: D
21. You have a network that supports VLSM and you need to reduce IP address waste in your point to point
WAN links. Which of the masks below would you use?
A. /38
B. /30
C. /27
D. /23
E. /18
F. /32
Answer:B
22. Which of the following IP addresses is a private IP address? Select all that apply.
A. 12.0.0.1
B. 168.172.19.39
C. 172.20.14.36
D. 172.33.194.30
E. 192.168.42.34
Answer: C, E
23. What is the subnetwork address for a host with the IP address 201.100.5.68/28?
A. 201.100.5.0
B. 201.100.5.32
C. 201.100.5.64
D. 201.100.5.65
E. 201.100.5.31
F. 201.100.5.1
Answer: C
24. Which of the following IP addresses fall into the CIDR block of 115.54.4.0/22? Select three
A. 115.54.8.32
B. 115.54.7.64
C. 115.54.6.255
D. 115.54.3.32
E. 115.54.5.128
F. 115.54.12.128
Answer: B, C, E
25. In network that support VLSM, which network mask should be used for point-to-point WAN links in
orderto reduce waste of IP addresses?
A. /24
B. /30
C. /27
D. /26
E. /32
Answer: B
26. The network 172.25.0.0 has been divided into eight equal subnets. Which of the following IP addresses
can be assigned to hosts in the third subnet if the ip subnet-zero command is configured on the router?
(Choose three)
A. 172.25.78.243
B. 172.25.98.16
C. 172.25.72.0
D. 172.25.94.255
E. 172.25.96.17
F. 172.25.100.16
Answer: A, C, D
Search This Blog
Saturday, July 25, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)

No comments:
Post a Comment